Sunday, October 25, 2009

Testimony 1. assalammualaikum

  saya mengalami masalah kulit (jerawat) berulang dan telah mencuba pelbagai jenis produk. harap harapnya habatus sauda boleh menjadi penyelesaian kepada masalah saya ini

  • aja49 Says:

   Wa’alaikumussalam,

   Saya pernah menjual produk ini kepada seorang ibu daripada Puchong. Beliau memaklumkan bahawa anak perempuan beliau mengalami sakit kulit dan telah merujuk kepada hospital tetapi tidak dapat membantu mengurangkan sakit kulit anak beliau itu.
   Selepas beberapa hari memakan habbatus sauda’ beliau memaklumkan sakit kulit anak beliau bertambah kurang. Selepas itu saya cuba hubungi pelanggan tersebut untuk mendapatkan maklumat terkini tetapi gagal menghubungi beliau. Jadi saya tidak dapat mempastikan sama ada sakit kulit anak beliau sembuh sepenuh atau tidak.

   Wallahu’alam.

   http://infoliamekarseri.blogspot.com/
   017-8834038

 2. Naz'izan Says:

  Assalamualaikum,

  Anak saya bekas pesakit Kanser dan Isteri Saya bekas pesakit Asma tegar. Alhamdulilah, kami sekeluarga telah menggunakan herbatus sauda sejak anak saya di sahkan mengalami penyakit kanser pada bulam May 2008. Manakala isteri saya telah sembuh sepenuhnya dari penyakit Asma. Saya sendiri mengalami perubahan di rambut apabila uban di kepala semakin berkurangan ( ini belum pernah di temui dari mana-mana testimonial).

  Kami sekeluarga mengamalkan dengan meminum satu sudu Pagi (sebelum sarapan) dan 1 sudu Malam sebelum tidur madu lebah dan di campurkan dengan beberapa titik minyak herbatus sawda yg di beli secara berasingan.

  Sehingga kini hasilnya memuaskan.

  Sumber madu boleh didapati di mana-mana kedai.

  Minyak herbatus sawda boleh di dapati dari Syarikat DCL, Anussyrah Marketing sdn Bhd, Atau mengirim dari kawan-kawan yg beradi di timur tengah atau di Indonesia pada harga antara RM35.00 ke RM60.00.

  Sekian
  Naz’izan

 3. syed Says:

  Assalamualaikum…
  saya merupakan pengguna tegar Habbatus Sauda dalam bentuk serbuk. Hasilnya sangat terbukti berkesan lebih-lebih lagi membantu saya mengekalkan tahap kesihatan saya. Dalam kata lain, saya sangat sukar mendapat demam, flu, dan batuk walaupun dalam musim demam.

  Saya telah mengamalkan herba ini sejak setahun yang lalu. Memang benar, membantu pemulihan tenaga, insomnia(sukar tisur), meningkatkan daya ingatan dan lebih fokus. saya amat menggalakan anda semua mencuba produk berasaskan herba Habbatus Sauda @ Black Seed.

  Wassalam

 4. aja49 Says:

  Satu testimoni yang sangat meyakinkan daripada Naz’izan. Walaupun begitu ramai lagi orang Islam tidak tahu akan khasiat madu dan habbatus sauda yang menjadi amalan Nabi s.a.w. Apa yang dimakan oleh Nabi s.a.w. mesti ada khasiat jelas atau tersembunyi. Sebagai seorang Islam tidak ruginya jika kita ikut sunnah Nabi s.a.w. dalam mengamalkan memakan madu dan habbatus sauda setiap hari.

  Di Amerika Syarikat dan di Eropah mereka mengambil habbatus sauda dalam bentuk minyak atau kapsul lembut (soft gel).Mereka tidak memanggil habbatus sauda tetapi ianya dikenali sebagai black seed oil.

  http://infoliamekarseri.blogspot.com/

 5. ladybie Says:

  Very interesting point you have here. I just read an artikel about habbatus sauda from a magazine and when I googled about it, i found your blog.

  I have a question. Can a pregnant lady take this pil?

  Thanks so much for your view.

  :)

  • aja49 Says:

   According to Ibnu Qayyum iis best to avoid taking it during pregnancy.

   Can pregnant women use Black Seed Oil?

   Pregnant women should not use the Black Seed Oil as it has been reported in Iman Ibn Qayyum’s Medicine of the Prophet that it can promote abortion. A decoction of black seed can also promote contractions of the uterus after birth.

No comments: